Precioses imatges a TV3

paisatge-favorit-catalunya

Paisatges de Catalunya és un programa de TV3 en que persones conegudes mostraven diferents paisatges de Catalunya que els eren propers. Els espectadors votaven al final quin era el paisatge favorit. El guanyador va ser el paisatge de la Costa Brava (també a Girona he he he). Un dels programes es va dedicar a la Garrotxa i va ser el periodista i escriptor Joan Barril qui va fer una petitíssima mostra del que té per oferir aquesta comarca.

Girava al voltant de Santa Pau, els volcans i la Fageda d’en Jordà i vam tenir la sort que el Salt de Can Batlle, a només 300m de casa nostra, fos un dels protagonistes. No sabem gaire la historia però tenim entès que el Salt el va fer construir El Sr. Curós, el de l’Elèctrica per generar electricitat que s’usava al poble de Santa Pau. És clar que estem parlant d’una època en que les cases tenien un parell de bombetes i a córrer.

Un petit cabdal es desvia per un canal i es dirigeix a la bassa al costat del Molí de Can Batlle i d’allí queia fins a travessar una turbina i tornar al riu. El molí i la bassa encara estan dempeus però en molt mal estat. Però no patiu, també tenim plans per aquesta zona de la finca!

Aquí hi ha l’enllaç per veure el programa: veure programa.

Si t'agrada, comparteix, gràcies: